One flew over the cuckoo’s nest 1975

المشاهد السطحي لما هيتحط أدامه فيلم زي ده هيشوفه فيلم قديم عن مستشفي مجانين .. لكن الحقيقة الفيلم ده ملحمة وساعات هتحس أنه مليان إسقاطات ع الواقع .

الفيلم حبكته الأساسية عن متهم ف قضايا إغتصاب بيتدعي الجنون عشان يتحط ف مصحة أمراض نفسية بدل السجن لكن الحقيقة بيكتشف أنه دخل سجن أكبر وبيجاهد عشان ينول حريته من تاني . الفيلم هنا مش معركة بين الخير والشر لكن معركة بين الحرية والقمع ، السجين والسجان ، بين جاك نيكلسون والممرضة الديكتاتورية اللي بتمنع كل وسائل البهجة علي المرض والحياة داخل المصحة ما هي إلا روتين وعلاج قاسي بالكهربا بل والعقاب نفسه بالكهربا .

المرضي نفسهم منهم اللي بيعاني من إضطرابات عقلية أو عصبية وهتحس إنك جوة الأحداث بل وهتخاف يبقي مصيرك زيهم لما تشوف شخصية جاك نيكلسون العاقل اللي كان عاوز يدخل الحياة ف قلوب المرضي لكن واحدة واحدة بيلاقي نفسه بقي شبههم، مسجون في سلطة الممرضة الديكتاتورية

الفيلم فاز بـ ٥ أوسكار ، منهم واحد لجاك ومنهم للممثلة اللي عملت دور الممرضة.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: