– Persona 1966 الصمت الانتقائي


أعمق فيلم في الليست ومش كل الناس هتقدر تستوعبه أو تحبه ولكن يقال إنه أفضل الأفلام الأوروبية .

الفيلم بيتكلم عن ممثلة مسرح بتقرر تصمت بإرادتها للأبد نتيجة وحشية وزيف العالم ، بتدخل لمشفي يساعدها ع الكلام وبترعاها ممرضة ف بيت بيطل علي البحر وعلي النقيض الممرضة مبتبطلش كلام وحكايات طول الفيلم، عن خطيبها وعن نزواتها علي امل التانية تستجيب وتشارك، لكن طول الفيلم حد بيحكي وحد بيسمع ف بيت بعيد عن كل البشر، الفيلم فلسفي وأعمق من فكرة اتنين بيتكلموا ومن أكتر الأفلام اللي نزل عنها مقالات وتحليلات ، خليط بين السينما وعلم النفس والفلسفة ، انصحكم بيه لو بتدوروا ع القصة مش ع التسلية

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: