What’s Eating Gilbert Grape 1993التأخر الذهني


بداية مشوار ليوناردو دي كابريو مع جوايز الأوسكار ، اول فيلم يترشح عنه للأوسكار في سن ال ١٩ ، وده من أوائل الأفلام اللي شوفتها ف حياتي عموما ، أول مرة شوفته كان من ١٥ سنة علي الأقل فهو من الأفلام العزيزة لاني شوفته بنفس بريئة وكنت لسه نضيف وقتها .

الفيلم عن جيلبرت الأخ الاكبر اللي بيرعي أخوه الصغير وعيلته بعد انتحار أبوه بسبب عدم قدرته علي رعاية أولاده ، بجانب الأم اللي بتعاني من سمنة مفرطة خلتها مخرجتش من بيتها من ٧ سنين ، وبين الإلتزامات اللي بتقيد حركة جيلبرت وحريته بيقابل بالصدفة بنت بتعطل عربيتها ف مدينته . بيتعلقوا ببعض بعد فترة وده بيخليه يهمل أخوه المريض اللي بيحتاج رعاية خاصة ، وبين جمال التعلق وسوء القيود جيلبرت بياخد موقف مع الحب .

أنا بحب الأفلام اللي بتتضمن فكرة العيلة لأسباب شخصية ، فكرة البطل اللي ماشي ف مسار ما وتأثير المسار ده علي الأهل سواء بالإيجاب أو بالسلم ، يمكن ده بيفكرني بالمجتمعات الشرقية أكتر ، العيلة ثم احلامك.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: